Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 aprilie 2020

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?










Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?





Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirului şi l-a ajutat să înflorească, dezvăluindu-şi astfel întreaga frumuseţe: acelaşi lucru l-a spus şi inimii mele şi a făcut-o să fie de sute de ori mai minunată!

                                  (Rumi)





Oare ce putea să-i spună Dumnezeu trandafirului pentru ca el să crească și să înflorească, dezvăluidu-și frumusețea? Ce i-a spus Dumnezeu inimii tale pentru ca ea să-și arate întreaga frumusețe? Ce i-a spus Dumnezeu fiecărei ființe, fiecărui lucru din existență pentru ca ele să atingă grația și să-și reverse frumusețea, parfumul, lumina și gingășia în această existență?



                                      ”Te iubesc”...




”Eu te iubesc”, pare să-i fi spus Dumnezeu trandafirului.

”Te iubesc”, pare să-i fi spus Domnul inimii tale.

De aceea tu auzi uneori șoapta aceasta: ”Te iubesc”. De aceea, când tu spui ”te iubesc” se întâmplă pentru că Domnul te iubește pe tine, căci inima ta simte ”te iubesc” și atunci crești, faci flori, strălucești, ești ca o stea care luminează viața. ”Te iubesc”, ți-a șoptit Dumnezeu, și inima ta, când spune ”te iubesc”, pornește în călătoria către propria-i frumusețe, către dezvăluirea ei.

”Te iubesc”, îi spune Dumnezeu inimii tale și atunci tu simți că..iubești, iar iubirea din tine te face să crești precum trandafirul, să faci flori frumoase, la fel ca el.



În toate lucrurile vii Domnul însuși își dezvăluie iubirea, prin toate el îți spune ”te iubesc”. Contemplă iubirea aceasta, ascunsă și dezvăluită, în același timp. Fii conștient de iubire, privește-o și simte-o dincolo de toate lucrurile omenești. Iubirea Domnului e-n inima ta, e-n esența florilor, e-n mișcarea fiecărei viețuitoare, e dincolo de gânduri, dincolo de cuvinte. Mintea îți ascunde însăși frumusețea, însăși iubirea pe care Domnul ți-o poartă permanent. Privește în toate lucrurile lumii, prin ele, iubirea aceasta, căci ea este singurul Adevăr al vieții tale. Iubirea e-n tine și-n afara ta, dar n-o poți vedea afară fără s-o vezi înlăuntru, fără să auzi șoapta de iubire a Domnului în tine însuți.



Nu mai căuta în stele, la cel de lângă tine sau în lume iubirea, căci ea e-n cel mai apropiat loc posibil: în inima ta. Meditează, roagă-te, vorbește cu Domnul zi de zi și el ți se va face cunoscut. Stai cu tine însuți și vorbește cu Domnul căci așa el se va face cunoscut și ți se va arăta ca iubire, așa el îți va spune ”te iubesc”, iar tu vei auzi șoapta aceasta de parcă ai simți să spui ”te iubesc ”!



Când simți că iubești pe cineva, tocmai atunci Dumnezeu ți se dezvăluie în interiorul tău ca iubire, El îți spune ție ”te iubesc”.



Când altul simte că te iubește pe tine, Dumnezeu îi spune lui ”te iubesc”.



Însăși trăirea pe care o numești ”iubire” și apare în inima ta este cuvântul pe care Domnul însuși ți-l spune pentru ca tu să înflorești. 

De aceea simțim cu toții o dorință nestăvilită de a fi iubiți, căci avem în noi cunoașterea că-n iubirea celuilalt e iubirea Domnului și chiar el ne iubește. Tot de aceea, mai presus de a fi iubiți de alții este...să trăim înlăuntrul nostru starea de a iubi, căci atunci Domnul ni se arată nouă sub forma trăirii numită iubire. Chipul Domnului ”ca iubire” e-n această șoaptă, pe care o pot auzi toate ființele vii.



”Te iubesc”, aceasta-i declarația de dragoste pe care Domnul ne-o face când noi simțim iubirea și aceasta este șoapta pe care i-o spune oricărei ființe vii.

Un ”te iubesc” în miliarde de exemplare se aude în întreaga existență și-n această șoaptă de iubire este Dumnezeu însuși....


                                  

                 Fragment din cartea în curs de apariție la Editura Dharana - 

”Cele mai frumoase chipuri ale iubirii” - 
”Chipurile lui Dumnezeu în poemele lui Rumi”

                                       autor Maria Timuc

Traducerea textelor din Rumi - Marius Ghidel



2 comentarii:

  1. Am văzut videoclipul. Mulțumesc mult pentru frumusețea mesajului. Iubirea este cheia dezvoltării noastre!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru apreciere, frumusețea este în ochii privitorului. Dumnezeu să vă binecuvanteze cu iubire...nemarginita.

      Ștergere

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...