Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 martie 2017

Poftiți la teatru..

Cronica Șobolanului: spectacol-lectură în premieră la Teatrul de Comedie din BucureștiUniunea Scriitorilor din România, Cenaclul de Dramaturgie, anunță că pe data de 20 martie, orele 18,00, la Teatrul de Comedie din București, sala Studio, va avea loc un spectacol - lectură cu piesa ”Cronica Șobolanului” a dramaturgului Ioan Chelaru. Lectura-spectacol va fi susținută de mulți actori cunoscuți(surpriză!).
Intrarea este liberă și vă așteptăm cu drag.

Piesa ”Cronica Șobolanului” face parte din cartea dramaturgului Ioan Chelaru, ”Dialoguri dramatice” și este închinată țării mamă, iar în centrul ei se află celebra legendă a Meșterului Manole, numai că pe dos. Adică, mulți vor să dărâme, dar ce dărâmă ei, crește la loc. Una dintre replicile cheie ale piesei spune: ”De mă voi scula după boala asta care mă ține de două mii de ani, în primul rând să cânt aș vrea...”. Mai departe scrie-n carte, iar cartea va fi și ea..la fața locului, împreună cu autorul, invitații și un număr impresionant de actori care vor interpreta personajele din aceasă piesă.
Aș adăuga că și această piesă a lui Ioan Chelaru, precum - aș zice - sunt toate ale sale, este inițiatică, desigur. Autorul răscolește străfundurile conștiinței sau, ca să citez un personaj de-al său, face conștiința să ”se rotească”. Și o face pentru că ne amintește despre virtuțile sufletului omenesc și despre miraculosul care șade la o respirație distanță de noi, dar pentru că ne pierdem în inutile lupte pentru putere și lucruri trecătoare, putem rata în dansul existenței noastre ca neam, dar și ca indivizi, întâlnirea cu miracolul. Dar autorul nostru...îl descoperă, cu certitudine, și ne dezvăluie parte din tainele sufletului său. Veniți să-l vedeți!


Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...