Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 februarie 2011

Emoţiile umane şi furtuna geo-magnetică

“NASA a emis o alertă de furtună geo-magnetică provocată de o masă uriaşă de particule solare degajate de două explozii recente. Una dintre explozii, cea mai mare, s-a produs luni, 14 februarie, şi a trimis spre Pământ o masă însemnată de particule şi radiaţii. Imensa furtună solară declanşată poate afecta câmpul magnetic al Terrei.
Norul imens de particule încărcate electric se deplasează cu viteză spre planeta noastră, timpul parcurgerii distanţei fiind de aproximativ 24 de ore. Explozia solară, cea mai puternică înregistrată în ultimii patru ani, a fost catalogată de astronomi ca aparţinând clasei X - cel mai puternic tip de pe scara de măsură. Ea este prima de acest fel din noul ciclu de activitate solară, început în 2011 şi cu un maxim estimat a se produce în 2013”, spune o ştire apărută astăzi în ziarul Jurnalul Naţional.

Unda incoerentă de stres global

Vă veţi întreba, poate, ce legătură are sufletul, spiritualitatea şi viaţa noastră de zi cu zi cu o furtună solară? Ei, bine, legătura ar putea fi cu mult mai profundă decât suntem dispuşi să înţelegem; omenii de ştiinţă studiază de câţiva ani buni legătura dintre câmpul magnetic al Pâmântului şi emoţia umană. Cum spune Gregg Braden în cartea sa, “Timpul Fractal”(Editura For You), “în cazul unui dezastru natural, se poate crea o undă incoerentă de stres global. Schimbările din câmpurile magnetice, pe care le resimţim prin intermediul inimii, au fost asociate cu modificări ce influenţează activitatea cerebrală şi a sistemului nervos, memoria, performanţelşe atletice, capacitatea palntelor de a crea nutrienţi vitali, tulburări cardiace, o creştere a numărului de depresii etc”. Acelaşi autor spune că, o reacţie emoţională pozitivă (globală, fireşte) ar putea crea o undă de coerenţă globală, ceea ce ar putea afecta în mod pozitiv câmpul electromagnetic al Pământului.

Emoţiile pozitive şi câmpul electromagnetic

Ideea este aceea că emoţiile noastre pozitive pot contracara consecinţele distructive ale unui eveniment natural, precum o explozie solară, având în vedere cercetătrile care arată că emoţia umană influenţează cîmpul magnetic al Pământului, cum câmpul magnetic al Pământului influenţează emoţia, dar şi fiziologia noastră. De ce să ne aşteptăm la dureri de cap, la tulburări depresive, la tulburări cardiace şi la multe alte consecinţe emoţionale, să hrănim negativitatea şi stresul care le pot însoţi, când ştim că putem schimba ceva, alegând să trăim emoţii diferite. Dacă mulţi, cât mai mulţi dintre noi, îşi petrec următoarele ore în rugăciune, în meditaţie de iubire şi apreciere pentru viaţă, pentru oameni, pentru animale, plante şi Pământ, introducem “unda de coerenţă globală”, de care este nevoie pentru echilibrarea câmpurilor perturbate. Perturbarea noastră, emisiile negative, stresul şi tulburările emoţionale nu fac decât să adauge mai mult stres într-un mediu, deja, aflat sub bombardament emoţional.

Rugăciune pentru viaţă

Ne aflăm, probabil, în faţa unor manifestări care ne invită mai mult ca niciodată la conştienţa de sine şi la conştientizarea legăturii noastre cu tot ce este viu, cu Pământul şi cu fenomenele care au loc în jurul nostru. Soarele, Pământul, existenţa însăşi, ne arată continuu că suntem interconectaţi şi ne cer mai multă responsabilitate, mai multă dragoste, mai multă înţelepciune şi frumuseţe. Pentru că emoţiile noastre se transmit în câmpul electromagnetic al Pământului, este probabil un moment bun în care să emitem gânduri, sentimente şi emoţii pline de iubire. La această oră ne aflăm în plin proces de stres global, cauzat de explozia solară de la 14 februarie, aşa încât sugerez că este momentul pentru rugăciune intensă, pentru rugăciune de mulţumire şi apreciere, pentru meditaţie cu iubire şi gânduri bune îndreptate câtre întreaga existenţă.

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...