Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 mai 2018




Nu te întrista. Orice ai pierde, îți vine înapoi... sub o altă formă!

Nu te întrista, nu pierzi nimic, spune Rumi. Nu ai cum să pierzi. Una dintre legile fizicii afirmă același lucru: nimic nu se pierde, totul se transformă. Pierderea este, așadar, imposibilă. Pierderea e un vis, nu o realitate a existenței. Percepi că pierzi ceva, dar se întâmplă doar ca ceva să plece de la tine pentru ca altceva să vină. Dacă nu ai loc într-un dulap gol, nu mai poți pune în el haine. Ca să-ți iei haine noi trebuie să ai loc pentru ele și tot așa, pentru ca ceva să vină, altceva trebuie să plece.
Universul este energie și de aceea nu se poate să pierzi ceva ce ai. Energia care pleacă se transformă în altceva, se întoarce înntr-o formă nouă. Poți pierde bani, dar energia lor se poate întoarce la tine sub forme neașteptate. Ea se poate întoarce cu chipul unei iubiri, a unei întâlniri frumoase de viață. Poți pierde un om iubit, dar energia iubirii pierdute se poate întoarce la tine sub forma înțelepciunii sau a unei puteri interioare pe care n-ai fi cunoscut-o altfel. În esența pierderii se ascunde un câștig, trebuie doar să-l aștepți, să știi că el va veni negreșit, să-l înțelegi, să-i accepți existența. Singurul motiv pentru care nu știi că pierderea este un câștig este atașamentul tău de lucrul, de omul, de situația pierdută. Singurul motiv care te face să nu vezi schimbarea formei energiilor este în mintea ta. Gândești că ai pierdut, te doare pierderea, nu o accepți, te opui ei și prin aceste atitudini te autohipnotizezi așa încât nu mai vezi miracolul întoarcerii energiei într-o formă neașteptată.
Orice ai pierde, amintește-ți asta: urmează să primești altceva. Fii atent, stai cu atenția trează ca să poți percepe adevărul, să poți vedea ce surpriză are pentru tine existența. Ridică-ți mintea pe frecvența adevărului, amintește-i să aștepte …întoarcerea într-o altă formă a ceea ce ai pierdut. Să știe că ai pierdut pentru că vine un câștig. Întotdeauna vine un câștig, dar s-ar putea să nu-l observi, să nu-l înțelegi, să rămâi încorsetat în percepția pierderii și aceasta devine singura și cea mai mare pierdere a ta, de aici îți vine durerea, însingurarea, autodestrămarea, neliniștea, suferința. Când mintea nu cunoaște dinamica energiei nici nu poate înțelege inteligența care-o animă și care n-a conceput pierderea, ci numai transformarea.


Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...