Faceți căutări pe acest blog

duminică, 30 octombrie 2016

În curând apare și va fi lansată cartea
”Aproape totul despre Iubire și sex”, autori Ovidiu Bojor și Maria Timuc - Editura Dharana



”Iubiri care luminează chipurile îndrăgostiților”

”Experiența umană arată că, într-adevăr, sunt iubiri care luminează chipurile îndrăgostiților și unele care le întunecă. Sunt acte sexuale care energizează ființa și unele care o storc de energie, o obosesc, bărbații și femeile cad după ele într-un somn adânc, de parcă ar fi pierdut energie. De fapt, aș spune că presupusa pierdere de energie este o intrare în propriile programe inconștiente, negative, pe care le-am conceput singuri, în experiențele vieții, în trecut, programe care nu se aflau în lumina conștienței înainte. Iubirea le-ar energiza, le-ar schimba, le-ar transmuta, le-ar vindeca și chiar face aceasta când iubim, căci observăm că iubirea ne schimbă perspectiva asupra vieții, percepțiile, ne ajută să iertăm, să înțelegem, să acceptăm, să ne bucurăm și să transcendem iraționalitatea. 

Sexul fără iubire e un fel de eșec al energiei de a ne vindeca, un eșec cauzat de inconștiența noastră cu privire la rolul energiei sexuale, care curge în jos, dar – în lipsa iubirii – nu se poate întoarce în sus, spre cer, spre inimă, spre minte, spre ființa noastră superioară. Din această cauză, „cei ce sunt goi de iubire sunt plini de sex”, cum spunea Osho. Energia sexuală vine din nou și din nou să ne vindece, căci, nerealizându-și misiunea, ea devine mai puternică, mai vijelioasă, mai incontrolabilă până ce înțelegem că prin ea căutăm iubirea. Odată găsită iubirea nu mai avem nevoie să facem sex cu alte și alte persoane: iubirea oprește instinctul sexual la partenerul pe care-l iubim, căci realizăm împreună cu acesta transcendența și vindecarea programelor din trecut, inconștiente până atunci, recontextualizând prin iubire toate percepțiile și folosind puterea iubirii de a ierta, a accepta, a înțelege, a trece peste obstacole și răni, a trece peste traumele din trecut cu iubire. De aceea ar trebui cu toții să învățăm iubirea, să învățăm că ea este o stare de conștiință, dar și o putere energetică, una care curge prin corpurile noastre fizice, mentale, emoționale, una care curge și prin organele noastre genitale cu două mari scopuri: acela de a perpetua specia și de a învăța să iubim, să-i permitem energiei iubirii să ne hrănească trupurile cu adevărat, să-i permitem energiei sacre să ne umple și să se manifeste prin noi. 



Când iubirea „de sus” curge prin îndrăgostiți, actul sexual îi luminează, le așează lumină pe chip: ei strălucesc, se înfrumusețează, parcă s-ar fi trezit dintr-o meditație în care i-au luminat îngerii, prin ochii lor parcă ar privi îngerii. E un spectacol atât de grandios în această apariție a luminii pe chipurile celor ce s-au regăsit în unul singur prin iubire și sexualitate încât nu se poate să fie omenesc și nu se poate să fii om și să nu cauți măcar o dată în viață să fii în el. Lumina e hrana din cer ce li se dăruiește celor care se îmbrățișează cu dragoste, celor care se sărută cu buzele pline de dragoste, celor prin mâinile cărora divinul însuși îl mângâie pe iubit sau pe iubită: pentru această lumină, pentru a o atinge, pentru a o lăsa să ne pătrundă și să ne înlănțuie cu dulceața ei avem nevoie să refacem legătura dintre iubire și sex și să aducem pe lume copii ai luminii, copii din sferele înalte, copii care vor duce lumea în locuri de neimaginat astăzi. Noi trebuie doar să învățăm iubirea pentru a lăsa lumina ei să lucreze prin noi pe Pământ și să readucem sacrul în împreunarea cu ființa iubită, făcând din întâlnirea trupurilor noastre o întâlnire a sufletelor, să facem din trupurile noastre un fel de temple pentru rugăciune și dragoste. 



Să înțelegem exact acest aspect: iubirea, la fel ca gândul, nu se vede cu ochiul liber, nu poate fi urmărită la microscop, dar ea are o formă subtilă, un anume grad de materializare subtilă, care ne determină s-o simțim, să știm sigur că e iubire și, atunci când nivelul ei de manifestare este foarte înalt, este percepută ca lumină vizibilă. Lumina iubirii este cât se poate de concretă, curgerea ei luminează, înfrumusețează și pozitivează gândurile, exacerbează emoțiile pozitive și sentimentele frumoase și se resimte în corp și-n lumea înconjurătoare. Miza ființei ar putea fi aceea de a se transforma pe sine până acolo unde să devină un canal pentru manifestarea iubirii ca lumină. Ea se simte ca extaz – în forma cea mai puternică – și creează sentimentul că ocupă fiecare celulă a corpului. Numai o singură dată în viață dacă am trăi această stare, fie și pentru foarte scurt timp, o vom căuta mereu prin tot ce vom face. 

(Fragment din Capitolul ” Iubiri care luminează chipurile îndrăgostiților”, semnat Maria Timuc în cartea ”APROAPE TOTUL DESPRE IUBIRE ȘI SEX”, autori Ovidiu Bojor și Maria Timuc, Editura Dharana- noiembrie, 2016)



NOTĂ

Cartea ”Aproape totul despre iubire și sex”, semnată de Ovidiu Bojor și Maria Timuc (Editura Dharana) va ieși de la tipar la data de 15 noiembrie și va fi lansată curând la București. Vom anunța aici detaliile despre lansare, unde vă așteptăm...curând. 

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...