Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 noiembrie 2015

Practică zi de zi...”meditația pentru liniștirea minții”Când oamenii învață să mediteze, învață să fie cu ei înșiși, în primul rând, să nu mai trăiască sentimentul singurătății, al neliniștii și al disperării. Cercetări de dată recentă demosntrează că meditația poate ajuta corpul fizic să-și reia funcționalitatea corectă, mai ales inima, metabolismul și chimia creierului. O jumătate de oră de meditație în fiecare zi ar fi suficient pentru ca ființa să se simtă mai liniștită și mai conectată cu sinele său mai înalt, mai intuitivă și mai capabilă să răspundă adecvat provocărilor inerente vieții de zi cu zi. Practicați meditația zilnic și îi veți dărui minții, sufletului și corpului dumneavoastră iubire și un sentiment mai profund de bine și de singuranță.  
Meditația de mai jos face parte din cartea care a apărut recent (noiembrie, 2015) , ”Pași către tine însuți – PUTEREA FRUMUSEȚII INTERIOARE”, Editura Dharana, autor Maria Timuc.
 **


Meditație pentru liniștirea minții

Așează-te confortabil, fie pe un scaun cu spătar drept, fie culcat pe spate, având grijă să ții coloana vertebrală dreaptă. Închide ochii și fă trei respirații profunde: inspiră pe nas până în abdomen și expiră lent, dar cu putere. Pune atenția interioară asupra corpului tău și lasă-l să se simtă tot mai relaxat. Poți afirma de câteva ori: „Mă simt bine, sunt relaxat/ă: mă simt din ce în ce mai bine, corpul meu este perfect relaxat”. Imaginează-ți apoi că te umpli cu o lumină albă, strălucitoare, plină de iubire, care te învăluie într-o stare plăcută. Privește în interiorul tău, în chakra inimii (mijlocul pieptului) și vizualizează acolo un soare, care emite lumină puternică în lumea înconjurătoare. Vi-zualizează cum gândurile tale negative sau problemele pe care le ai intră în acest soare, se topesc în el și se transformă în lumină și-n iubire. Orice gând ar apărea în mintea ta, adu-l în lumina soarelui din inima ta și lasă-l să se topească acolo, devenind lumină și iubire. Fă această procedură câtă vreme ai nevoie pentru a-ți liniști mintea și a te detașa de problemele vieții de zi cu zi. 

Dacă ai un conflict cu cineva, dacă te cerți cu cineva sau ești supărat pe cineva, dacă cineva se supără pe tine și acest lucru te deranjează, vizualizează că, din soarele inimii tale se desprind baloane mari de lumină și iubire, care se duc spre oamenii respectivi sau spre tine însuți. Lasă această lumină caldă și gingașă să înconjoare persoana sau pe tine și imaginează-ți apoi chipul acelei persoane, zâm-bindu-ți cu bucurie. Poți folosi și trandafiri imaginari sau oricare alte flori pe care le iubești, poți vizualiza că ele se desprind din mijlocul pieptului tău și se duc în lumea înconjurătoare, spre oamenii pe care-i iubești sau spre aceia care îți creează neajunsuri. Acesta este un mod minunat de a dărui energie și, mai ales, de a-ți dărui energie ție însuți, precum și un mod minunat de a scăpa de gândurile negative și de emoțiile negative din interior. Poți sta în această meditație oricât timp este nevoie pentru a te simțit liniștit/ă. La sfârșit mulțumește-le persoanelor care au fost în imaginația ta, binecuvântează-le cu iubire, respiră de trei ori, la fel ca la început, și deschide ochii. Întinde-ți corpul ca atunci când te trezești din somn, ridică-te și fă câteva exerciții de gimnastică fizică. 
Te vei simți mai liniștit, mai fericit, vei simți o schimbare pozitivă a stării tale interioare, te vei simți mai energic și mai plin de afectivitate după această meditație. O poți face oricând este nevoie și atâta timp cât simți că ai nevoie. NOTĂ: Cartea ”Pași către însuți – PUTEREA FRUMUSEȚII INTERIOARE” poate fi comandată pe următoarele siteuri (Librării):

La aceleași adrese, dar și la altele, pe care le puteți găsi pe Internet, este disponibil și volumul I, ”Pași către tine însuți - Vindecarea Cauzală”( ED. Dharana). 


Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...