Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 iulie 2015


Manifestări ale îngerilor în viaţa de zi cu zi

Noi suntem prinşi prea intens în vâltoarea existenţei materiale, prea legaţi de sentimentul că ceea ce vedem şi atingem este real, aşa încât ne gândim la îngeri ca la nişte reprezentări ale imaginaţiei, ale dorinţei sau ale visurilor copilăriei. Cu toate acestea, îngerii ni se arată, ne însoţesc, ne călăuzesc şi ne ajută chiar în cele mai mărunte acţiuni ale vieţii! Mulţi oameni au avut experienţe tulburătoare cu îngerii care li s-au arătat în momente critice de viaţă.
Dacă privim prin ochelarii minţii noastre raţionale, îngerii nu există. Dacă privim existenţa cu inima şi, prin aceasta, intrăm în comuniune cu sferele tulburătoare ale intuiţiei, îngerii ni se dezvăluie sub forma celor mai frumoase trăiri. În lumea noastră lăuntrică se zbenguie îngerii şi se bucură cerul întreg atunci când suntem fericiţi şi, mai ales, când putem intui şi presimţi în umbra fericirii prezenţa şi tulburătoarea vieţuire a îngerilor în noi înşine. Comunicarea cu îngerii şi intervenţia lor în planul existenţei de zi cu zi devin posibile în clipa în care vibrăm lăuntric în ritmurile armonioase ale dimensiunilor în care locuiesc îngerii.


La polul opus, suferinţa şi lipsa de speranţă creează un spaţiu mult prea îndepărtat între lumea noastră şi lumea îngerilor, aşa încât strigătele, deprimarea sau suferinţa întrerup comunicarea cu îngerii ajutători. Există însă şi aici o excepţie care se regăseşte frecvent în experienţele de viaţă; chiar în absenţa unei chemări conştiente, îngerii intervin în salvarea vieţii unui om, dar atunci când omul nu şi-a împlinit încă destinul. Şi-n aceste situaţii, ei se arată chiar fizic, iar consecinţele acestor apariţii sunt catalogate de oameni ca „miracole”!
Cu excepţia amintită, îngerii sunt prezenţi şi activi în viaţa obişnuită. Cel mai frecvent ei lucrează prin oameni, prin acei oameni deschişi către sentimente şi trăiri umane frumoase, capabile să se ridice la nivelul de vibraţie al îngerilor. Când un om cheamă îngerii în ajutor (poate fi şi cazul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, a căror putere este de neimaginat pentru mintea umană; primul este apărătorul dreptăţii, cel de-al doilea este îngerul comunicării şi al veştilor venite din cer), un altul, deschis prin frumuseţea sentimentelor sale, poate auzi strigătul celuilalt şi la distanţe de mii de kilometri.



Puterea îngerului îl îmbie lăuntric să dea un telefon în clipa aceea şi poate telefonul se dovedeşte a fi ajutorul care salvează situaţia. În toate impulsurile noastre generoase, ziditoare, înţelepte şi pline de har, îngerii dănţuiesc şi cântă, căci misiunea lor de mesageri ai lui Dumnezeu este şi o misiune de participare activă la experienţa vieţii fizice. Când îngerii sunt prezenţi în starea noastră lăuntrică, starea este resimţită cu mare putere, iar impulsurile spre acţiuni binecuvântate devin presante. Acesta este un motiv minunat să lucrăm responsabil întru zidirea noastră mentală şi sufletească, să creştem în Duh, pentru ca îngerii să se poată manifesta prin noi. Ei ne vor dărui atunci intuiţie, inspiraţie, călăuzire şi har, zi de zi.
Îngerii au şi capacitatea extraordinară de a se materializa în momente cruciale pentru noi, şi asta-i o a treia formă de manifestare a lor. Ei pot lua forma unei fiinţe umane, temporar, şi în sprijinul acestei afirmaţii există sumedenie de mărturisiri. Într-un moment critic, un înger poate apărea pe stradă, poate înlocui perfuzia unui bolnav, poate participa la o intervenţie chirurgicală lângă echipa operatorie (Doreen Virtue, psihoterapeut specializat în „Terapia cu Îngeri”, povesteşte cazul unei fetiţe care-i vede pe îngeri lucrând cot la cot cu chirurgul în sala de operaţii) şi poate salva un om dintr-un avion care s-a prăbuşit sau dintr-o maşină… grav accidentată. Uneori, îngerii ne transmit mesaje printr-o carte, printr-un film, printr-o replică pe care cineva o spune când mergem pe stradă, dar se dovedeşte a fi un răspuns la o întrebare care tocmai ne frământa.

Sunt iniţiaţi care spun că îngerii ne însoţesc şi la cumpărături, ne pot găsi locuri de parcare într-o zonă aglomerată şi ne stau alături în micile aventuri zilnice. Totul este să-i chemăm în ajutor şi să exersăm în dinamica vieţii de zi cu zi obiceiul de a observa întâmplările şi evenimentele prin care îngerii îşi dezvăluie prezenţa!


Fragment din Cartea ”Pași către tine însuți - Vindecarea cauzală” - autor Maria Timic . Editura Dharana

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...