Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 iunie 2015

Dragi prieteni de pe blog..
Vă aștept cu drag  la lansarea de astăzi, ora 18,00, la Casa Scriitorului, Librăria Open Art.
Moderatorul evenimentului va fi scriitorul Dan Mircea Cipariu. Vor vorbi despre carte scriitorul Mihail Gălățanu și editorul cărții, Ioan Cristescu.
Recitalul poetic va fi susținut de actrițele Vali Pena și Gabriela Tănase.
La eveniment vor participa și alți scriitori, care sunt invitații mei...



Preluat de pe siteul AgențiadeCarte.ro

Maria Timuc lansează “Iubire de nisip”, la librăria Open Art

Jun 1st, 2015 | By admin | Category: Agenda de carte
Miercuri, 3 iunie 2015, ora 18.00, la Librăria Open Art – Casa Scriitorului din București (str. Pitar Moș nr.12, intrarea de pe str. Arthur Verona), va avea loc un recital public de poezie prilejuit de lansarea cărții de poezie “Iubire de nisip” de Maria Timuc, Editura Tracus Arte. Moderatorul evenimentului este scriitorul Dan Mircea Cipariu. “Iubire de nisip” este titlul celei de-a treia cărți de poezie semnată de  Maria Timuc. “Această carte apare după 14 ani de la publicarea celei de-a doua cărți, ”Și Dumnezeu Dumnezeiește pe aici” (Editura Diacon Coresi). Nu este atât de obișnuit ca poeții să publice rar, dar eu am deja obiceiul acesta, să apar și să dispar, poate și pentru că tumultul vieții de zi cu zi nu mi se potrivește: mai degrabă sunt o ființă retrasă, cu aplecare către liniștea chiliilor și a întoarcerii privirii către sine. Am scris în acești ani, nu doar poezie, dar poezia e pentru mine ca un prieten, cel mai bun dintre toți: poeziei îi fac mărturisiri tainice, ea e un duhovnic tăcut, un fel de Eu însămi, nu doar un aspect al Eului meu. Cred – și sper să pot scrie într-o zi argumentat – că ființa umană e ”o carte de poezie”, una pe care a scris-o Creatorul însuși. Această carte, ”Iubire de nisip”, e o carte despre… IUBIRE! În pofida aparențelor, nu e vorba atât despre iubirea omenească, ci mai degrabă despre expresiile iubirii care crează și iubirea omenească, și iubirea pentru Tatăl ceresc, și iubirea ca stare esențială a existenței. Nisipul este pentru mine o metaforă care simbolizează infinitul și forma cea mai mică, în același timp. În copilărie făceam căsuțe de nisip pe picior după fiecare ploaie, iar căsuțele acelea au rămas în sufletul meu expresia iubirii în forma cea mai pură.”Iubirea de nisip”e iubirea…cea mai frumoasă pe care am trăit-o în copilărie, după fiecare ploaie!”, a declarat Maria Timuc. AgenţiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.
“Aștept de mulți ani o nouă carte de versuri de Maria Timuc. Și iată dorința mi s-a împlinit. Poeziile din acest volum, fremătător-feminine și, în același timp, de un dramatism al ideilor care reverberează îndelung în conștiința mea, sunt exact ceea ce îmi doream să citesc. Pe unele le-am parcurs de două ori: o dată ca să le aud muzica și a doua oară ca să o însoțesc pe poetă în acțiunea ei de descifrare a lumii. Iar o poezie − Și în tristețe îngerii există… – am învățat-o pe de rost, ca să o am mereu cu mine, oriunde m-aș duce.” -Alex. Ștefănescu.
Maria Timuc
Membru fondator al cenaclului literar ”Noduri și Semne” de la Galați, înființat în anul 1984, imediat după moartea poetului Nichita Stănescu. În anul 1986, a debutat în revista prestigioasă ”Convorbiri literare” de la Iași, remarcată fiind de criticul literar Daniel Dimitriu. A frecventat cenaclurile de la București, ”Confluențe” și ”Universitas”, înainte de 1989. În anul 1987, a primit marele premiu la Festivalul de poezie ”Baladele Dunării” de la Galați. A obținut un premiu la Festivalul de poezie ”Elena Farago” de la Craiova.  În anul 1997, a debutat cu volumul de poezii ”Oul de lut”( Ed. Diacon Coresi). În anul 1995, a fost remarcată de criticul literar Alex Ștefănescu, care i-a publicat o pagină de poezii în rubrica ”Mașina de scris” din Revista Flacăra. În anul 2001, a publicat cel de-al doilea volum de poezii, ”Și Dumnezeu Dumnezeiește pe aici”, prezentat de scriitorii Fănuș Neagu și Mihail Gălățanu. În anul 2002, cartea ”Și Dumnezeu Dumneziește pe aici” a primit premiul Editurii ”Scrisul Românesc” la Festivalul Marin Sorescu de la Craiova.  Studii: Facultatea de Psihologie. A lucrat în presă timp de 22 de ani: reporter la Flagrant, Revista Flacăra, ziarul Evenimentul Zilei. Din 2002, a fost editorialist la ziarul Național și 7 Plus timp de opt ani. Din anul 2010 și până în noiembrie 2014, a fost editorialist la ziarul Jurnalul Național, semnând un editorial spiritual. La începutul lunii mai a acestui an a apărut cartea  ”Pași către tine însuți – Vindecarea cauzală”(Ed. Dharana), un rezultat al activității publicistice la Jurnalul Național. Tot în mai 2015 a fost lansată, la Bookfest – Târgul Internațional de Carte, a treia carte de poezii, ”Iubire de nisip” (Editura Tracs Arte).

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...