Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 noiembrie 2016





Fidelitatea față de iubire 





Fidelitatea față de iubire este o trăire profundă, care atrage după sine și fidelitatea emoțională, și pe aceea sexuală. Pentru că iubirea este mai mult decât un sentiment, adică o stare de conștiință înaltă, poate atrage în preajma celui care iubește nenumărate persoane care simt emisia de iubire și o pot râvni. Dar tot iubirea ca stare de conștiință presupune claritate mentală și emoțională, precum și clarificare cu privire la relațiile sexuale. Nu ne putem rătăci iubind, ci ne putem rătăci când nu știm încă ce este iubirea și credem că o putem căuta și găsi oricum, inclusiv prin schimbarea permanentă a partenerilor sexuali. Conștiința înaltă este clară în privința iubirii și a sexualității. Ea știe că atracția nu e același lucru cu iubirea și știe că energia sexuală se poate trezi chiar și dacă ne mângâiem singuri într-un fel anume sau dacă cineva ne atinge cu intenții sexuale.




Pentru iubire întrebarea „oare eu iubesc?” nu există pentru că iubirea, când este prezentă în sufletul nostru, ne oferă certitudinea „eu iubesc”. Iubirea este o trăire care se afirmă pe sine ca certitudine în adâncurile ființei care iubește. Iubirea nu are dubii în privința propriei sale existențe. Ea e precum credința în Dumnezeu; dacă credem că Dumnezeu există, nimic din ce se întâmplă nu ne poate pune credința la îndoială, nu putem întreba: „Oare chiar există Dumnezeu”? Oricâte încercări ne-ar sfredeli viețile, oricâte suferințe am trăi, orice s-ar întâmpla între noi și Dumnezeu sau între noi și ființa iubită, certitudinea existenței lui Dumnezeu și-a existenței iubirii în sufletul nostru rămân acolo.
Ființa umană trăiește o multitudine de sentimente, de emoții, trăirile sale sunt mereu în schimbare, dar iubirea e ca un fundal, e ca cerul: stă mereu acolo, sus, este peste tot, lasă norii să treacă, lasă zilele și nopțile și ploile, și ninsorile, dar el rămâne. Este o prezență cu neputință de schimbat. Când suntem conectați cu iubirea noi știm, pur și simplu, că iubim și, dacă iubim o ființă din această stare, fidelitatea devine o consecință a iubirii, la fel de simplă și de frumoasă cum este iubirea însăși. Pot trece pe lângă noi atunci persoane extraordinare, femei frumoase, bărbați minunați, puternici, dar iubirea pe care o trăim ne va oferi o mare capacitate de discernământ. Nu vom mai simți dificultatea de a ști dacă iubim sau dacă suntem doar atrași sexual de o persoană, căci tocmai iubirea este garanția discernământului. 
(Maria Timuc - fragment din cartea ”Aproape totul despre iubire și sex” - semnată de Ovidiu Bojor și Maria Timuc, Editura Dharana, 2016).



NOTĂ:

Cartea ”Aproape totul despre iubire și sex”, semnată de Ovidiu Bojor și Maria Timuc, va ieși de la tipar curând și va fi lansată la București pe 22.11.2016,  orele 18,30, la Librăria Luceafărul, zona Piața Unirii. Voi reveni cu amănunte în perioada următoare.



Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...