Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 martie 2020

Jurnal pe vreme de ...coronavirus





                        Ce poți face dacă stai în casă?



Dar...de ce să faci ceva?

Poate e o vreme bună doar să fii, nu să faci. Să conștientizezi că exiști și să înțelegi ce minunată este existența ta. Cum se face că exiști? Cum de poți gândi? Nu-i extraordinar că gândești, că poți merge, că poți vedea, că poți să faci lucruri cu mâinile, că poți auzi și poți să simți emoții?

Dacă vrei să faci ceva, poți face zeci de lucruri în spațiul mic în care te afli acum, dar cel mai măreț dintre toate ar putea fi doar... să te bucuri de propria ta existență.

Apoi, să privești în față propriile tale emoții negative și să lucrezi cu ele cum n-ai făcut-o nicicând. Să fii conștient de ele și apoi să pătrunzi în miezul lor, acolo unde se află cheia înțelegerii și a transformării lor în iubire și-n lumină pură.



                           Ce ar fi bine să știi?



Că unele dintre emoțiile tale de acum sunt emoțiile lumii și că, rugându-te pentru lume, vei ajuta la armonizarea tulburărilor care te țin acum în propria casă ca într-o cazarmă.

Ai putea să te rogi așa:

”Doamne, te rog, iartă lumea întreagă și iartă-mă pe mine. Ajută oamenii să cunoască iubirea și vindecarea ființei lor. Iartă-mă pe mine pentru orice am greșit și am uitat sau n-am fost conștient. Iert și mă iert”...

Spune aceste rugăciuni permanent, nu mai lăsa mintea să ți se umple cu frică, tristețe, suferință, furie, judecată, și-n locul lor pune rugăciunile acestea sau orice alte rugăciuni simți că vin în interiorul tău. Poți spune Tatăl Nostru, poți spune Rugăciunea inimii, poți face Hoponopono, folosind formula consacrată:



”Te iubesc, lume. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat în mine și ți-a creat suferință. Te rog să mă ierți. Mulțumesc”.

Spune la nesfârșit ”rugăciunea” în locul gândurilor negative și, dacă tu, și el, și altul, și mii și mii de oameni vor înlocui emoțiile negative cu rugăciunea, meditația, iertarea și iubirea, s-ar putea să vedem miracole în jurul nostru.

                       



                                 S-ar putea să creezi vindecare


Nu te gândi că ești prea mic, prea neînsemnat, că rugăciunea ta nu contează, căci nu-i adevărat. În tine trăiește însuși spiritul Vieții, care poate întoarce lumea din colaps... cu iubire și credință.

Roagă-te, meditează, înlocuiește-ți gândurile negative cu altele, pozitive sau cu rugăciune și fă asta până ce vei simți că ești ușurat, că te simți bine. Acela este momentul în care simți că ai vindecat ceva în tine, dar să știi că ai vindecat ceva mai profund, mai amplu, în lume.



Aceasta este cea mai mare faptă pe care o poți face când nu ai ce să faci. Să lucrezi la nivel cauzal, să ștergi cauzele suferinței tale și cauzele suferinței lumii. Căci în conștiința noastră sunt cauzele adevărate ale evenimentelor pe care le trăim și numai vindecându-le în conștiință putem găsi remediul și-n plan material.




                               Maria Timuc - Jurnal pe vreme de coronavirus

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...