Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 decembrie 2015

DUBLĂ LANSARE DE CARTE - 
ultima lansare în actualul spațiu al Librăriei Mihail Sadoveanu, care a fost retrocedat între timp


La Librăria Mihail Sadoveanu din București (Bdul Megheru, nr.6-8 – lângă Cinema Patria) va avea loc,  la data de 15 decembrie a.c, orele 17,00, o dublă lansare de carte. Este vorba despre cărțile ”Pași către tine însuți – PUTEREA FRUMUSEȚII INTERIOARE”Editura Dharana), autor Maria Timuc, și ”Jocul Divin – ȘANSA OMULUI ÎN UNIVERS”(Editura Dharana), autori Maria Timuc, Alexandru Mușat și Valentin Nedelea.

Vor vorbi despre cărți:
prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan
general Emil Străinu
acad. dr. Ovidiu Bojor
Cărțile fac parte din categoria ”spiritualitate” și au, desigur, un profund mesaj legat de nevoia de evoluție spirituală  și chiar de obligația ființei umane de a evolua, a se cunoaște pe sine și a atinge un nivel de conștiință mai înalt.





Despre cartea ... ”Jocul Divin – ȘANSA OMULUI ÎN UNIVESRS”
 – autori Alexandru Mușat, Maria Timuc și Valentin Nedelea, Editura Dharana



Aflată la ediția a III-a, cartea apărută în alte două ediții era semnată de fizicianul Alexandru Mușat, cunoscut ca inventator al stimulatorului de unde cerebrale, SPIRIDUȘ( un aparat destinat îmbunătățirii parametrilor de sănătate energetică și fizică) și Valentin Nedelea, o persoană cu deosebite capacități intuitive. Această ediție are un al treilea autor, Maria Timuc, jurnalistă și scriitoare.
Cartea conține un ”Cuvânt Înainte” scris de prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan și altul, din ediția anterioară, scris de Emil Străinu. Această ediție are un aspect și un conținut diferit de primele două și încearcă să descifreze misterul existenței universului, dar și al omului în Univers, precum și scopul prezenței noastre pe  Pământ. Demersul autorilor pleacă de la descoperirile științifice din fizică, în mod special cele din fizica cuantică, și încearcă să le interpreteze din punct de vedere spiritual. Cine suntem și de unde venim, unde trebuie să ajungem și ce avem de făcut pentru a conserva, a stimula valorile și  a descoperi adevăratele valori ale speciei noastre, ce avem de făcut pentru  a nu repeta istoria autodistructivă a altor civilizații, precum Atlantida, care s-au autodistrus, ignorând aceste valori.
Cartea prezintă o imagine a nașterii Universului, dar nu dintr-un simplu Big Bang fizic. Big Bangul este văzut ca un fenomen spiritual și fizic, în același timp, ca un conglomerat ordonat de forme informaționale, în primul rând, născute din Spiritul Divin, sursa tuturor lucrurilor. Universul are un scop, are legi de funcționare și are sens, spun autorii, și descifrează o parte dintre aceste scopuri, legi și sensuri ale Universului Informațional și ale celui Material. Din cuprinsul cărții amintim câteva capitole: ”Prima zi – ziua în care Dumnezeu era singur”, ”Universul Material – între potențialitate și manifestare”, ”Rezonanța – prima lege a Universului”, ”Spin, fermioni, bosoni sau Când solidaritatea generează puterea”, ”Cărămizile Universului Informațional”, ”Chipul Holografic al creației”, ”Evoluție fractală – Universul Material ca un dans”, ”Haosul ca bază a oricărei transformări în univers”, ”Spiritul ca o carte și Biblioteca Divină”, ”Radiația Gurwitch și...corpurile de lumină”, Educația și cunoașterea necesare pentru reactivarea fondului informațional din alte vieți”, ”Omul – o hologramă la rezoluție scăzută”, ”Big Ban gul continuă și astăzi”, ”Jocul Divin – Legi care guvernează Universul”, ”Iubirea – cea mai mare lege a existenței” etc.
”Cartea Jocul Divin scrisă de inginerul Alexandru Mușat, Valentin Nedelea și Maria Timuc  -  cunoscută deja publicului prin operele în care a excelat ca jurnalist, eseist, poet și scriitor  -  vine într-un moment propice încercând să ofere cititorului o serie de opinii interesante, unele provocatoare de discuții pe care le consider a fi acum, fără dubiu, necesare.Cartea este scrisă pe două planuri corespunzătoare, firește, profesiunii autorilor, unul narativ și eseistic și un altul paralel, cu formulări matematice și incursiuni în științele actuale. Transpare evidentă intenția autorilor de a rescrie o istorie a Universului, într-un limbaj modern și științific.Contrar aserțiunilor oferite de astrofizică și de științele actuale, în general, care atribuie existența Universului întâmplării, autorii își iau ca ghid constant în demersul lor Inteligența Divină.Este inspirată tehnica de a explica finalitatea prin paradoxul contrastelor. Ne-am separat de Armonia Divină pentru a ne reunifica după un îndelung drum parcurs prin materie. Conștientizăm armonia, experimentând dizarmonia. Conștientizăm binele după ce am trăit răul ; provocăm haosul pentru a-l transforma în ordine. Frumoase metafore! Dar mă întreb, dacă niște minți diabolice, îmbătate de orgoliul de a da lecții întregii lumi, ar transforma planeta în haosul Neantului, în ce ordine s-ar mai transforma ?! Sunt multe idei demne de reținut din această carte, cum este și aceea că Big Bang-ul nu este doar un proces fizic, cum se străduiesc unii astrofizicieni să ne convingă, ci și informație, spirit.”, scrie Dumitru Constantin Dulcan în prefața cărții. Această ultimă întrebare este una dintre marile teme ale cărții ”Jocul Divin – Șansa Omului în Univers”, o carte care-și propune să conștientizeze omul în privința puterii Liberului său Arbitru, instanța care alege între bine și rău, între a alege calea autodistrugerii sau calea care ne duce spre și prin Planul Divin către destinul nostru ...divin. 

Despre ”Pași către însuți – Puterea Frumuseții interioare”
-autor Maria Timuc, Editura Dharana

Cartea ”Puterea Frumuseții Interioare” este al doilea volum din ciclul ”Pași către tine Însuți...”: volumul I se numește ”Pași către tine însuți – Vindecarea Cauzală” și a fost lansat la începutul acestui an. Cartea are 400 de pagini (deci este mai...bogată cu aproape 50 de pagini decât prima carte) și un conținut divers. Începe cu două prezentări: una este scrisă de Dumitru Constantin Dulcan și cealaltă de acad. dr. Ovidiu Bojor. ”Pași către tine însuți – PUTEREA FRUMUSEȚII INTERIOARE” este structurată în trei mari capitole: 1) Despre tăcere, suflet, destin, înțelepciune și alte lucruri frumoase. 2) Fețele divine și fețele omenești ale iubirii. 3) Tinerețea, frumusețea și sănătatea trupului și a sufletului. Capitolul 1 conține alte patru subcapitole: 1) Despre puterea spirituală a tăcerii. 2) Despre ..Cartea Vieții, înțelepciune, demnitate, afecțiune, lacrimi și alte lucruri frumoase.3) Despre suflet. 4) Despre tainele minții.  Acest capitol este extrem de divers, el conține o multitudine de aspecte ale ființei, ale minții și ale sufletului, între care: ”Despre...Obstacole”, ”Despre atașament”, ”Despre viitor”, ”Despre lacrimi”, ”Despre hotărâre”, ”Despre jurământ, promisiune și legământ”, ”Despre nerăbdare”, ”Despre emoțiile copleșitoare” , Despre frica de abandon și frica de singurătate, etc. Cartea conține și trei meditații practice, precum și câteva poezii cu tematică spirituală, ceea ce este o noutate. Maria Timuc este autoarea a trei cărți de poezii, iar poeziile incluse în aceste eseuri spirituale sunt inedite.
Maria Timuc înșiră pe firul timpului toate comorile care conferă vieții sens, frumusețe și fericirea de a fi. Cuvintele ei străbat veacurile începând de la înțelepciunea Orientului antic până la implicațiile psihologice ale lumii contemporane. Scrisul ei alert, inteligent, cu incursiuni în ungherele contorsionate ale sufletului omenesc, pare a fi inspirat din alte sfere ale Universului. O putem considera pe Maria Timuc, fără a greși, o prietenă a îngerilor care îi arată în permanență ieșirea spre lumină din labirintul frământatei noastre existențe”, scrie Dumitru Constantin Dulcan.
Acd. Dr. Ovidiu Bojor spune: ” Maria m-a învățat pe mine să vindec în primul rând sufletul prin „sufletul plantelor” care, prin bunătatea lor, prin dăruirea lor, parfumează mâinile celor care strivesc. Am mai învățat de la Maria că începutul oricărei acțiuni începe prin expresia „Pași către tine însuți...”, titlul minunatei sale cărți care conduce cititorul către cunoașterea de sine și înțelegerea profundă a propriei ființe. Pentru ca omul să ajungă la o astfel de cunoaștere, ne spune Maria, are nevoie de armonie interioară, de frumusețe interioară, de înțelegere a trăirilor sale, de alegere conștientă a acestor trăiri, de schimbare a percepțiilor care creează sentimentele, emoțiile și gândurile sale. Armonia omului cu sine însuși face ca lumea în care trăim, frământată și confuză, căzută în diferite patimi și-n suferință, să devină o lume mai frumoasă, mai prietenoasă și mai conștientă. Maria reușește – prin eseurile sale -  să înfrumusețeze lumea, să ofere cunoașterea inițiatică atât de prețioasă, care ajută, alină și poate schimba conștiința omului, schimbându-i viața”.



NOTĂ – despre rotrocedarea spațiului Librăriei Mihail Sadoveanu

 Pe 15 decembrie a.c va avea loc ultima lansare în spațiul actual al prestigioase librării, Mihail Sadoveanu, în care și-au lansat cărți toți marii scriitori în cei 65 de ani de cand s-a înființat librăria.  Spațiul librăriei a fost retrocedat printr-o decizie a Primăriei Municipiului București.

Iată ce a spus un scriitor  - Grid Modorcea - despre acest trist eveniment pentru liteartura română: ” Dar cum gândeşte guvernul, clasa politică în general, dacă gândeşte!, această problemă a retrocedărilor? Acesta ar fi un alt film. Pe care nu l-a făcut nimeni până acum. Nici americanii. E firesc ca proprietarul unui imobil să-şi reintre în drepturi, însă trebuie să existe şi aici un criteriu. Librăria “Sadoveanu” se identifică, în cei 65 de ani de existenţă, cu istoria literaturii române din această perioadă. Evenimentul s-a sărbătorit în acest an şi există un catalog aniversar detaliat despre el. 65 este vârsta Companiei de Librării Bucureşti, cea mai veche reţea de librarii a Capitalei, care a rezistat seismului schimbării, când librăriile nu au fost transformate în cârciumi, ca cinematografele. Compania a obţinut între timp privatizarea şi e pregătită să facă faţă concurenţei. Într-o ţară cu parlamentari semi-analfabeţi, dar milionari, există acest zbor deasupra cuibului de cuci al librarilor de la CLB, care fac cinste ideii de cultură. Este meritul fantastic al acestui colectiv, care constituie un reper în ceea ce priveşte “dragostea de carte”.
În cadrul CLB, Librăria “Sadoveanu” are un statut privilegiat, face parte din istoria modernă a literaturii noastre, fiindcă nu există scriitor român să nu aibă aici cărţi, iar contemporanii să nu-şi fi lansat aici măcar o carte, să nu participe la lansarea altor cărţi, să nu ia parte la dezbaterile care au loc în sala de lectură, care arată ca o bibliotecă vie, cu portretele multor scriitori în ramă. E o adevărată comoară. Directoarea Companiei de Librării, doamna Seba, un luptător al cărţii extraordinar, a numit-o “Kilometrul zero al culturii bucureştene”. Iar doamna Munteanu, care conduce această librărie de 45 de ani, spune ca Librăria “Sadoveanu” e un reper pentru toate librăriile. Nu numai din capitală. Librăriile sunt vitale pentru o cultură, costă şi puţin, librarii sunt plătiţi ca vai de lume, dar literatura nu ar exista fără ei. Dar acum totul se duce de râpă. În 1950 existau în Bucureşti o mie de puncte de desfacere a cărţii, azi mai sunt doar 46 de librării!
Am participat aici, la Librăria “Sadoveanu”, la zeci de lansări, adevarate sărbători, lansări memorabile. De fapt, aici i-am cunoscut pe Marin Preda, Octavian Paler, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Fănuş Neagu, Mircea Micu, D. R. Popescu, Romulus Vulpescu până la Puşi Dinulescu, Alex Ştefănescu sau Ion Cristoiu. Pe zeci, poate sute de scriitori români, mai în vârstă sau mai tineri. Eu însumi mi-am lansat câteva cărţi. Librăria “Sadoveanu” e un focar de cultură, geme de istorie. Dacă lansezi aici o carte, auzi parcă glasul înaintaşilor, care freamătă, care se bucură! Mi-aduc aminte de o lansare a lui Fănuş, când au fost prezente şi fetele mele, alias Indiggo Twins, pe care el le-a iubit tare mult (există şi cîteva poze care surprind acest moment). Ceea ce nu au putut să facă Uniunea Scriitorilor şi alte case ale breslei, decât în rare cazuri, adesea cu favoritisme, a făcut sistematic Libraria “Sadoveanu”, a fost casa scriitorimii, a susţinut mereu aprinsă flacăra literaturii române. Vitrinele ei erau presa vizuală, televizorul sau internetul, borna care arăta mereu care sunt noile apariţii şi cine îşi mai lansează cartea abia apărută?
O ţară fără un astfel de focar e mai săracă”...

NOTA
Cartile se gasesc in anumite librarii și chioscuri de difuzare a presei, precum și pe cateva siteuri on line. Iată cateva dintre ele pe care se gasesc toate cartile, inclusiv ”Jocul Divin....” : 
https://www.librarie.co/editura-dharana
https://www.librariaonline.ro/practice/spiritualitate/diverse/jocul_divin_sansa_omului_in_univers_alexandru_musat-musat_alexandru-p10087936 

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...