Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 iulie 2015


Invitație la ...”o seară cu poezie și vin”Marți, 14 iulie, ora 18,00, la Biblioteca Metropolitană din București, sunt invitata lui Peter Sragher (căruia îi mulțumesc:  îi mulțumesc și poetului Rodian Drăgoi) și a ”Colocviilor de Traduceri Literare 15” a USR, cum veți citi mai jos. Voi recita câteva dintre poeziile mele scrise ”în dulcele stil clasic” și îl voi aduce în memoria celor prezenți la manifestare pe poetul( mai puțin cunoscut ca poet, dar minunat) Zaharia Stancu. 
Prietenii de pe blog, precum și cei de pe Facebook, iubitori de poezie sau viitori iubitori de poezie, sunt invitați  la această frumoasă ”poveste a poeziei”, pe care o vom scrie împreună în seara de 14 iulie. Povestea noastră poetică va fi stropită cu iubire, cu prietenie și cu..vinul lui Dinescu! Citiți mai jos toate detaliile și puteți vedea și afișul manifestării!
Vă aștept cu drag! **

"Filiala de Traduceri Literare - București a Uniunii Scriitorilor din România", cu sprijinul "Bibliotecii Metropolitane București" - sala Mircea Eliade - la sediul din str. Tache Ionescu nr. 4 - organizează marți, 14 iulie, orele 18.00   COLOCVIILE DE TRADUCERI LITERARE 15, o ediție de vară : în dulcele stil clasic. 

Peter Sragher îl invită pe vechii săi prieteni, Johann Wolfgang von Goetheși François Villon, într-o întâlnire cu germana, vechea franceză și română, spre bucuria ascultătorilor.

Poetul Florea Burtan, venit special de la Alexandria, îl invită alături pe poetul Dimitrie StelaruRodian Drăgoi îl aduce cu versuri cu tot pe Mihai UrsachiConstantin Marafet îl va avea aproape pe George Coșbuc, în timp ce Peter Sragher vine la braț cu George Bacovia."                                                        

marți, 14 iulie 2015, orele 18.00 în Sala Mircea Eliade a  „Bibliotecii Metropolitane București”

COLOCVIILE   DE   TRADUCERI   LITERARE     15
în dulcele stil clasic
ediție de vacanță         cu          vinul lui dinescu

poeții de pe vremuri și vechiul lor prieten
peter sragher  vine cu   goethe  și  villon

poeți contemporani și vechii lor prieteni
florea burtan  vine cu  dimitrie stelaru
rodian drăgoi  vine cu  mihai ursachi
constantin marafet  vine cu  george coșbuc
peter sragher  vine cu  george bacovia
                                    maria timuc  vine cu  zaharia stancu

moderator
peter sragher – președintele filialei de traduceri literare – bucurești
a uniunii scriitorilor din românia

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...