Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 februarie 2016

VADIM ZELAND

”Dacă ești pătruns de gândul naiv că viața îți va oferi tot ce este mai bun, nu se știe de ce, dar așa va fi”....
 

Pasaje din cartea ”Merele cad din Cer”, autor Vadim Zeland, Editura Dharana. O carte care vă poate ajuta să vă controlați...gândurile și viețile...

***
Dacă așteptările tale sunt pesimiste și pline de îndoieli, categoric ele se vor adeveri. Și dacă aștepți o întâlnire și te gândești că persoanele vor fi antipatice, presimțirile tale se vor adeveri din nou. În schimb, dacă ești pătruns de gândul naiv că viața îți va oferi tot ce este mai bun, iarăși - nu se știe de ce – dar așa va fi. ** Viața este un joc în care lumea le pune mereu locuitorilor săi aceeași întrebare:  Cum crezi că sunt eu? Și fiecare răspunde în funcție  de cum își reprezintă el lucrurile: ești agresivă sau ești plăcută. Sau ești veselă, posacă, prietenoasă, dușmănoasă, fericită, ”nenorocită”. Și iată ce este interesant: În acest joc toți sunt câștigători! Lumea este de acord cu toți și îi dă fiecăruia acea trăsătură de caracter pe care a comandat-o. ** Așa cum vom percepe lumea, tot așa ni se va prezenta lumea înconjurătoare. Nu este un simplu îndemn să fim optimiști, este o muncă concretă de formare a propriei realități.Din acest moment, orice s-ar întâmpla, faceți-vă o regulă din a vă ține sub control atitudinea. Nu are importanță dacă în acest moment nu vă simțiți atât de bine cum ați vrea. Oricum, nu este totul atât de rău și, fără îndoială, ar putea fi mult mai rău. Căci n-or să cadă pietre din cer, n-o să vă ardă pământul sub picioare și nici nu vă vor pândi fiarele sălbatice la fiecare pas. ** Ce facem noi când vedem că se realizează ceea ce nu am vrea? În loc să ne uităm la chip, ne concentrăm asupra imaginii și vrem să o schimbăm. Imaginea este o realitate fizică și trebuie să acționăm numai în cadrul intenției interioare. Adică, dacă lumea nu ne ascultă și nu se mișcă în direcția în care trebuie, să o luăm de gât și să o tragem cu putere încotro trebuie. O treabă grea, nimic de zis. De multe ori este irealizabilă, deoarece situația este absolut ridicolă: să stai în fața oglinzii, să te străduiești să apuci cu mâna imaginea și să faci ceva cu ea.** Mintea unui om obișnuit încearcă fără succes să acționeze asupra imaginii din oglindă, în timp ce ar trebui să își schimbe chiar chipul. Chipul  înseamnă direcția și felul gândurilor. Necazul este că noi mai întâi ne uităm în oglindă și abia după aceea reacționăm la ceea ce am văzut. În felul acesta, vrând-nevrând, ne exprimăm intenția, ceea ce amplifică și mai mult realitatea.** trăim așa cum ne gândim existența. Oglinda confirmă și întărește și mai mult conținutul modului de gândire.
 **. Înclinația spre negativism menține, de regulă, dispoziția la un nivel scăzut. Trebuie însă să faceți altfel – să vă creați în mod intenționat o stare de bine. Simplul fapt că eu știu că sunt capabil să gestionez realitatea, îmi ridică moralul. Prin intenția mea, îmi aleg culorile pentru propria realitate. Indiferent de împrejurări, îmi creez o stare de bine. O fac în mod conștient și nu reacționez ca un primitiv la stimulii exteriori. Trebuie să începeți să vă faceți această obișnuință. Pentru a vă bine dispune, vă poate ajuta un slide - muzical, vizual… - ce vă place mai mult. La modul ideal, trebuie să fie un tablou în care v-ați realizat scopul și vă simțiți minunat. **controlându-ți mersul gândurilor, controlezi realitatea. În caz contrar, realitatea te controlează pe tine.
Controlul realității se poate face cu un anumit grad de rigiditate. Procedeul cel mai simplu și cel mai ușor este amalgamul. El permite crearea unui fond general de confort și fericire, ceea ce – în majoritatea cazurilor – este absolut suficient. În schimb, pentru realizarea unui vis, este nevoie de mai multă răbdare și mai multă determinare. Fiecare dintre noi poate să folosească tehnica oglinzii în funcție de propriile nevoi.** Problema nu este să fiți fericit ca definiție, ci să lăsați fericirea să intre în viața dumneavoastră. Suntem fericiți atât cât ne dăm posibilitatea unei reușite incredibile. Nu trebuie să ne impunem să fim fericiți, ci să ne permitem un asemenea lux. Aveți încredere în lume – ea știe cel mai bine cum să ajungă la scop și va avea ea grijă de tot. Nu trebuie să vă preocupe întrebarea cum de reușește o oglindă obișnuită să reproducă chipul uluitor de exact. Stând în fața ei, gândiți-vă doar la ce ați vrea să vedeți în imagine. Și oglinda lumii își face treaba ireproșabil, numai că o face cu întârziere.


**Rețineți: lumea nu face decât să reflecte fără greș atitudinea dumneavoastră față de realitate. Oricât de sumbră ar părea imaginea reflectată, ea va deveni și mai sumbră dacă vă veți raporta la ea ca la ceva negativ. La fel, negativul va deveni pozitiv dacă îl veți considera de bunăvoie astfel. Orice împrejurare sau eveniment poartă în sine și un potențial nedorit, și unul util. Exprimându-vă punctul de vedere, aveți două variante: să determinați mersul evenimentelor spre succes sau spre insucces.În oricare dintre împrejurări, chiar și în cele mai nefavorabile, în final veți rămâne în câștig dacă veți respecta cel de-al șaptelea principiu al oglinzii: orice imagine reflectată luați-o ca pozitivă. Indiferent ce ar fi acolo, nu aveți de unde să știți dacă este de bine sau de rău, așa că luați-o ca cea mai bună variantă pentru dumneavoastră. **Dacă omul ia cârma în propriile sale mâini, viața nu va mai depinde de împrejurări. Corăbioara va putea fi dirijată într-o parte sau alta a sorții care, chipurile, ți-a fost dată. Totul este foarte simplu: viața este ca un râu. Dacă vâslești tu, ai posibilitatea să îți alegi direcția, dar dacă te lași dus, ești obligat să plutești în albia în care te-ai aflat. Dacă vreți karma – karma să fie! **Să își controleze soarta este capabil fiecare dintre noi, cu condiția să ia cârma în propriile mâini. Totul depinde de atitudinea pe care o adoptă: activă sau pasivă. Se poate trăi cum se trăiește, citind horoscoape și împăcându-te cu soarta ca fiind dată de sus. Pe de altă parte, dacă e să te apuci de treabă cu toată sârguința, după cum îți spune neroada de rațiune, poți să îți creezi o asemenea soartă, de să nu dea Dumnezeu. De aceea, prin poziție activă, trebuie să alegem, nu priceperea de a lopăta cu mâna prin apă și a merge împotriva curentului, ci intenția de a-ți controla mersul gândurilor în conformitate cu principiile oglinzii.
**

Extras din prefața cărții ”Merele cad din Cer”( Editura Dharana), autor VADIN ZELAND - scrisă de MARIA TIMUC...
Cartea lui Vadim Zeland, „Merele cad în Cer”, este a cincea dintr-un ciclu, care a început cu „Spațiul Variantelor” și a continuat cu „Murmurul stelelor dimineții”, „Înainte spre trecut” și „Dirijarea realității”. Autorul, de profesie fizician, creează – în aceste cinci cărți – o viziune originală, uneori șocantă a experienței umane, nu doar folosind termeni pe care nu i-ați auzit niciodată, dar – mai ales – prin esența teoriei sale și prin modul aproape jucăuș, simplu și frust de a explica realitatea. „Teoria pendulilor”, fundamentată de Vadim Zeland în cele patru cărți ale sale, este una dintre cele mai originale teorii despre „realitatea vieții cotidiene” și, în mod straniu, despre o realitate existentă în domeniul non fizic, care ne determină, ne influențează, ne colorează experiențele interioare și pe cele exterioare. Dincolo de toate, „teoria pendulilor” are miresme optimiste, misterioase, dar și revelatoare: pendulii, structuri informaționale care viețuiesc în plan non fizic, sunt hrăniți de mințile oamenilor. Gândurile noastre hrănesc aceste „entități” așa încât putem deveni captivi sau ne putem elibera, accesând în Spațiul Variantelor intuiția, viziunea, inspirația și capacitatea de a crea noul. Cred că însăși „teoria pendulilor” este o demonstrație uluitoare a capacității autorului de a se fi eliberat de pendulii distructivi și de a pătrunde departe, în acel minunat spațiu non fizic, în care sunt disponibile ideile geniale. Cele cinci cărți ale lui Vadim Zeland ne învață pas cu pas cum să ne eliberăm de sub tutela structurilor informaționale distructive, care populează experiența umană, și să accesăm lumea ideilor și universul plin de grație și de forță, accesibil oricui înțelege că gândirea este cheia care descuie ușile cerului. Asimilând corect teoria lui Zeland și practicând-o, avem șansa să observăm că ne putem controla realitatea, nu acționând asupra lumii exterioare, așa cum ne-am obișnuit, nu așteptând ca lumea exterioară să se schimbe, ci acționând corect asupra lumii noastre interioare, în mod special asupra gândurilor noastre și a atitudinii pe care o alegem în fața evenimentelor de viață. Atrag atenția în mod special asupra volumului I al seriei lui Vadim Zeland, al cărui conținut este simplu, viu și relevant pentru cunoașterea lumii interioare a ființei și care dezvăluie maniera simplă în care putem acționa pentru a ne elibera de strânsorile emoționale și mentale în care picăm prin anumite alegeri ale noastre. 

 

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...