Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 aprilie 2018


Despre Mihaela Călinescu-


Materialul pe care îl citiți mai jos era pe vremea - nu prea îndepărtată - în care Mihalea mai avea nevoie de ajutorul oamenilor. Între timp, chiar în săptămâna luminată, în ziua minunată de Izvorul Tămăduirii, ziua în care bem apa vieții, ea a plecat în tărâmul Domnului și, nădăjuduiesc, al îngerilor, acolo unde ajutorul nostru material nu mai are nici o valoare. A suferit timp de doi ani, iar familia (soțul ei, compozitorul Dani Constantin, și fiica sa, Roxana Georgiana Călinescu) împreună cu ea, au făcut tot ce le-a stat în putință să o salveze. N-a fost aceasta voia Domnului.

Unii dintre dv ați ajutat familia pentru a-i cumpăra ultimele medicamente de care a avut nevoie la spital, unde medicamentele scumpe nu mai erau administrate bolnavilor despre care se credea că nu mai au șanse. Din păcate, uneori oamenii sunt crezuți morți înainte de a muri și acesta este un adevăr dureros al vremurilor noastre. Alții ați ajutat familia pentru cele necesare ultimului ei drum, drumul către lumina Cerului. 

Dumnezeu s-o așeze în locul fericirii infinite și să-i binecuvânteze sufletul care s-a înălțat în cea mai frumoasă perioadă a sufletelor: când Hristos a Înviat. 

Eu le mulțumesc tuturor celor care, neștiuți de nimeni, au participat chiar și cu foarte puțin la ajutorarea Mihaelei Călinescu.

Familia sa vă mulțumește, de asemenea, dragi prieteni, o familie greu încercată timp de doi ani, și încercată pe toate planurile: emoțional, sufletește și material. 

Pentru dăruirea dumneavoastră fie ca bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze în fiecare zi. 



În imagine:
Mihaela Călinescu, ”fata ascunsă printre florile pământești”, care a plecat printre florile cerului! 

****

Mihaela Călinescu, autoarea versurilor ”Dacă-n fiecare zi/ Crăciunul ar veni...” are nevoie urgent de ajutor

În ultimii ani, la fiecare Crăciun auzim un cântec sublim: ”Dacă-n fiecare zi, Crăciunul ar veni/ Ce bucurie ar fi”... În ultimul timp îl cântă în mod sublim Grupul Armonia. Versurile acestui cântec care ne-a intrat în suflete profund sunt scrise de Mihaela Călinescu, realizatoarea unei rubrici de tip ”campanie umanitară” la Televiziunea Română. Emisiunea ei purta titlul preluat de la Nicolae Steihardt, ”Dăruind vei dobândi”! Mihaela Călinescu a ajutat o mulțime de oameni grație inimii sale deschise spre bunătate și spre alinarea suferinței umane. Cam pe atunci am cunoscut-o și eu.


În ultimii ani Mihaela Clinescu a lucrat la TVR 1 și la TVR 2, de unde a fost disponibilizată, deși își dedicase viața muncii sale, făcând diferite campanii de presă.  La fel ca în cazul TVR Cultural, post care s-a desființat, ducând la situații dramatice de viață pentru mulți dintre oamenii care lucrau acolo ca o consecință a șocului emoțional pe  care l-au trăit atunci când au rămas fără locuri de muncă, și Mihaela a suferit un șoc emoțional ireparabil.  Pierderea locului de muncă a ajuns, se pare, o cauză de stres care a trecut pe primul loc în clasamentul evenimentelor traumatizante de viață, depășind stresul cauzat de pierderea oamenilor dragi și despărțirea/ divorțul. Angajații de la TVR și cei de la Cultural aveau - aș spune - o anumită tipologie psihologică, una specială, poate legată și de un nume tip de erudiție, care îi predispunea să nu se poată adapta  la orice loc de muncă. Aceasta  a făcut ca mulți dintre ei să alunece în depresie sau în diferite alte manifestări somatice ca o consecință a șocului emoțional pe care l-au trăit  prin concediere. Fostul director al TVR, Valentin Nicolau, un mare iubitor al culturii și al televiziunii, scria de acum câțiva ani pe blogul său despre flagelul psihologic care a dus la îmbolnăvirea de cancer a unui mare număr de oameni care au lucrat la TVR Cultural. Paradoxul face că însuși Nicolau a murit la începutul anului 2015 după un infarct. Nu spun că dispariția lui ar avea legătură cu TVR, deși se pare că și el a trecut prin perioade de stres major care au vizat televiziunea.


Mihaela Călinescu, autoarea minunatelor versuri ale cântecului ”Dacă-n fiecare zi/ Crăciunul ar veni...”, s-a îmbolnăvit de cancer la sân. Șocul emoțional pe care l-a trăit când a fost disponibilizată după închiderea postului TVR Cultural i-a zdruncinat sufletul iremediabil. Ironia sorții este că ea a ajutat o mulțime de oameni prin campaniile umanitare pe care le-a derulat la TVR.
Ca o ”compensație ironică” a sorții, parcă chiar dincolo de legea divină sau de ceea ce ne așteptăm cu toții să se întâmple atunci când îi ajutăm și-i iubim pe cei din jurul nostru, Mihaela s-a trezit bolnavă de cancer, fără asigurare medicală, fără bani și fără mijloacele necesare pentru a se tratata.
În ultimii ani viața a devenit pentru ea o luptă cruntă, dureroasă și frustrantă pentru a supraviețui într-o lume căreia atât de frumos i-a cântat despre bunătate și despre nevoia de a rămâne buni zi de zi, nu doar în zilele de Crăciun. În ultimul an de zile lupta ei cu boala a fost tot mai aprigă. O complicație a bolii, care i-a afectat coloana vertebrală,  a dus-o către o operație,  a cărei eficiență s-a dovedit un vis. Mihaela este acum cuprinsă de paralizie de la mijloc în jos și așteaptă ca și pentru ea să apară un miracol. Este internată la Spitalul Elias din București, are nevoie de transfuzii de sânge, de medicație specifică bolnavilor de cancer și, mai les, de șansa de a pleca într-o clinică din străinătate pentru  a primi un tratament mai bun.

M-aș fi așteptat - probabil și Mihaela s-ar fi așteptat la asta - la o coaliție omenoasă și omenească a celor care au beneficiat de ajutorul ei și, mai ales, la un ajutor real al foștilor ei colegi din televiziune și, de ce nu, la un ajutor din partea altor televiziuni. Mi-ar plăcea să cred că se va întâmpla un miracol pentru Mihaela și că nu este inutilă expresia ”Dăruind vei dobândi” sau că nu este inutilă credința că a dărui înseamnă și a primi. Că se vor sesiza, poate, oameni care pot mișca lucrurile, care pot ajuta cu adevărat această fată minunată pentru care bunătatea a fost un fel de rațiune de a exista.
Ajutorul financiar pentru Mihaela este foarte urgent. De asemenea, dacă cineva poate găsi mijloace de publicare  a situației sale, așa încât tot mai mulți oameni să o poată sprijini, mulțumesc în numele Mihaelei și al familiei sale.
Distribuiți, vă rog, prin orice mijloace disponibile situația Mihaelei și contul de mai jos.
Domnul să o binecuvânteze pe Mihaela și pe noi toți!

Puteți dona orice sumă, cât de mică ar fi ea, aici:

RAIFFEISEN BANK - AG. DOROBANȚI      Cont IBAN RO35 RZBR 0000 0600 1704 9938





În imagine: Mihaela Călinescu...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...