Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 aprilie 2018

Dr. Pavel Chirilă

În bolnav suferă Hristos și în medic lucrează Hristos”



„La un sfânt părinte am găsit afirmația că actul medical este unul eclesial, pentru că în bolnav suferă Hristos, și în medic lucrează Hristos. Dacă adaugi că în preot dezleagă Hristos, avem deja o biserică într-un loc unde se face medicină creștină. Căci Hristos spune: „Unde sunt adunați doi sau trei în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor". Chiar când bolnavul nu crede, medicul creștin este dator sa ajungă la scânteia de divinitate din el - pentru că ea există în fiecare om și este indestructibilă. Dacă reușește, atunci actul său va fi și unul eclesial, și mai ușor tămăduitor”, spune dr. Pavel Chirilă.


Ovidiu Harbădă:

”Suferința ne scoate din lâncezeală și împietrire”

„Viața fiecărui om este o poveste, dincolo de care se întrezărește mereu o taină ce ne cheamă să o descoperim. Unii reușim acest lucru într-o bună zi, dar nu cunoașterea științifică este cheia, ci revelația. Și abia atunci începem să ne apropiem de cuvântul om. Am putea crede că taina, odată revelată, pune capăt căutărilor noastre. Pacea și împlinirea sunt depline. Poate pentru moment. Dar nu e așa. De ce? Fiindcă înțelegerea tainei în totalitatea ei ne ia un timp aproape infinit. Însă fiecare părticică din ea revelată și înțeleasă, ne transformă, ne iluminează cu sclipiri nepământene.
Venirea la viață pe pământ este pentru noi întotdeauna suprema provocare a Tainei. Singura fascinație reală pe care o avem mereu la îndemână în această lume, suntem noi. De la noi, pornim către Dumnezeu. Și toată viața e, de fapt, o căutare. Am putea spune că e un joc. Dar unul serios, cu miză mare. Ce ne atenționează asupra acestui fapt? Întotdeauna, suferința. Ea ne trezește dorința de căutare, ne scoate din lâncezeală și împietrire”. (Ovidiu Harbădă – Valeriu Popa, îndrumător al cunoașterii prin știință și credință”(Ed. Dharana)






Prof. dr. Pavel Chirilă


Născut in anul 1946 la Slatina, Nera (Caras Severin), este medic primar de boli interne, doctor în științe medicale cu o lucrare despre „actul antiinflamator și antiinfecțios al extractelor vegetale", șef al Catedrei de Bioetică și prodecan al Facultății de Teologie din Craiova.
După 1989, a reușit să construiască mai multe instituții, care au avut influentă pe plan național: spitalul creștin Christiana din București, școala postliceală sanitară omonimă, editura cu același nume, o clinică de tratamente naturiste, „Naturalia", la Voluntari, lângă București, și tot acolo Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Irina", pentru bolnavii de cancer. În plus, a fondat o mănăstire de maici în Pipera, o alta la Slatina Nera și a construit o biserică în Voluntari. În ultimii ani, dr. Pavel Chirilă a devenit unul dintre cei mai cunoscuți medici din București, specialist în tratamente naturiste și promotor al conceptului de medicină creștină.
E autor sau coautor al mai multor cărți, dintre care amintim: „Meditație la medicina biblică", „Introducere în medicina pastorală", "Alimentația echilibrată a omului sănătos - principiile dietei naturiste" și "Teologie socială".(Extras din Revista AS)


Ovidiu Harbădă:


Discipol al vindecătorului Valeriu Popa, a locuit efectiv cu Valeriu Popa timp de cinci ani, continuator al metodelor de vindecare ale lui Valleriu Popa; autor al cărților „Valeriu Popa – îndrumător al cunoașterii prin știință și credință”(Editura Dharana), „Miracolul din fiecare – Vindecări posibile prin cunoaștere, credință și post”(Editura Dharana), „Meditațiile unui căutător al Păcii confruntat cu războiul”, „Gând în timpul luptei – Pacea mea las vouă”.


***
Vă aștept la Sala Dalles miercuri, 25 aprilie a.c., ora 18,00, unde prof.dr. Pavel Chirilă și Ovidiu Harbădă (care vine special pentru dv. de la Șinca Nouă, Brașov, unde locuiește de câțiva ani) vor fi prezenți într-o conferință deosebită, unde vor vorbi despre ființa noastră, despre felul în care putem rămâne sănătoși sau, dacă suntem bolnavi, ce putem face pentru a ne recăpăta vindecarea.

Moderator al evenimentului : Maria Timuc


Dr. Pavel Chirilă și Ovidiu Harbădă vor vorbi despre ceea ce înseamnă „să trăim sănătos” așa încât trupul, mintea și sufletul nostru să poată primi energia divină care este hrana noastră adevărată și sursa sănătății întregii ființe. Participanții la conferință vor afla:
- care este impactul alimentației asupra stării de sănătate
- ce înseamnă postul pentru trupul și pentru sufletul nostru
- care este importanța iubirii și a credinței în procesul de vindecare, precum și în acela de prevenire a bolilor.
- ce înseamnă „stil de viață sănătos”
- ce putem face atunci când noi sau o persoană apropiată nouă trecem printr-o stare de boală, care sunt șansele noastre de a ne întoarce la sănătate spirituală, emoțională, mentală și fizică.
- cum putem să prevenim cancerul și alte boli incurabile
- care este metoda de vindecare a lui Valeriu Popa, expusă de Ovidiu Harbădă

Participanții la conferință vor putea să le pună întrebări celor doi invitați într-o sesiune specială de „Întrebări și răspunsuri”. De asemenea, va fi organizată o tombolă cu zece premii, constând în cărți gratuite, pe care le dăruiește Editura Dharana.
La eveniment va fi și un stand de cărți: cărțile celor doi autori, precum și ale Mariei Timuc se pot găsi la stand și vor avea reduceri de preț semnificative.
Evenimentul este organizat de Universitatea Populară Ioan I Dalles din București și Editura Dharana.
Biletul de intrare la conferință costă 15 lei.

Aveți mai jos afișul evenimentului






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...