~ Conferință - „Puterea Intenției" și Lansare de carte ~
„Ovidiu Bojor - Omul care a cucerit vârfurile"
Marți, 21 noiembrie 2017, ora 18,oo, la Sala Dalles din București, (sala mare de conferințe) va fi lansată cartea „Ovidiu Bojor – Omul care a cucerit vârfurile”(Editura Dharana), autor Maria Timuc. Cartea va fi lansată cu ocazia împlinirii a 93 de ani de viață ai personajului principal, părintele fitoterapiei în România, Acad. Dr. Ovidiu Bojor, pe care – de asemenea – îl vom sărbători în seara de 21 noiembrie.
Lansarea va avea loc în cadrul conferinței „Puterea Intenției”, organizată de Grupul Național de Studiu și Practică Yoga.
Invitați speciali ai evenimentului vor fi scriitoarea Maria Timuc și Acad. Dr. Ovidiu Bojor. Evenimentul va fi moderat de către prof. Mihai Laurențiu Gânj.
În deschiderea evenimentului vă va încânta cu vocea sa caldă cântărețul Octavian Mândruță, iar seara va fi încheiată cu trupa „Luca Zband”, formată din: Cristi Luca – chitară și voce, Deny Crăiniceanu – chitară bas și Gabriel Cîrcea – percuție.
Un moment umoristic va fi sustinut de Grupul ”Vouă””.
Un moment umoristic va fi sustinut de Grupul ”Vouă””.
La eveniment Editura Dharana va fi prezentă cu un stand de cărți semnate de către cei doi autori, Maria Timuc și acad. dr. Ovidiu Bojor.
Vă așteptăm cu drag.
Despre carte
„Model de iubire, de împlinire în viață și de succes”
Cartea ”Ovidiu Bojor – Omul care a cucerit vârfurile” urmărește povestea vieții unui om, respectiv academicianul Ovidiu Boojor, care-a reușit, trecând prin pierderi, prin mari suferinți, cu eforturi colosale uneori, cu jertfiă de sine alteori, să aducă lumină și alinare suferinței omenești și să arate, în plus, o cale către alinare și vindecare. Încă din adolescență destinul i-a dat o încercare teribilă, pierderea unor oameni dragi din familie, mai întâi, apoi o vreme de exil ca o consecință a situației României, în special a Ardealului de Nord, care-a devenit teritoriu străin. Despărțit de mamă, de locurile natale, de oameni dragi, Ovidiu Bojor a găsit în suflet puterea de a ierta și forța extraordinară de a lupta pentru ”mai binele” celorlalți și pentru vindecare. Este o atitudine exemplară aceasta, după mine un model de atitudine pentru viață, care poate inspira omul căzut sau pe acela ce se crede pierdut prin suferințele acestei lumi.
Ovidiu Bojor a avut norocul să întâlnească în viața sa mentori spirituali de excepție, începând cu Patriarhul iubirii și al iertării pentru el, preotul Andrei Bojor, ucis mișelește le Mureșenii de Câmpie, cum veți citi în carte. Apoi, un alt mentor tulburător de spiritual și de înțelept i-a fost propriul tată, un om pasionat de natură, de sufletul omenesc și de destinul sufletului pe Pământ. Părintele Ioan Suciu, Monseniorul Ghika, Nicolae Stenhardt sau părintele Deliman, sfinți sau aproape de sfințenie pe pământ, i-au marcat destinul lui Ovidiu Bojor prin însăși întîlnirea sa cu ei. Poate că de aceea Ovidiu Bojor nu s-a limitat la cercetarea științifică, nu a atins doar vârful în această zonă, devenind – în cele din urmă – academician, ci a devenit el însuși un model de spiritualitate, atrăgând atenția asupra dimensiunilor esențiale omenești, adică trupul, sufletul, spiritul, care au nevoie de susținere și de vindecare.
Veți găsi în povestea vieții lui Ovidiu Bojor relatări din vremea anexării Ardealului de Nord, povești din timpul războiului, care-a dus – în cele din urmă – la distrugerea spirituală a ființei, precum și povestea de iubire dintre Ovidiu și Mioara Bojor, care-i un model pentru ceea ce ar trebui să fie cuplul și uniunea prin dragostea adevărată dintre bărbat și femeie. De asemenea, veți găsi note de călătorie din lumea largă: din India, din Nepal, din Africa, din România, impresii și descrieri ale unor peisaje încântătoare, care ar putea să vă inspire pentru viitoarele dumneavoastră călătorii prin lume, precum și relatarea primei expediții românești în Himalaya și cucerirea vârfului de peste 7000 de metri, Gurj Himal, o performanță care va rămâne înscrisă în istorie.
Nu în ultimul rând veți afla lucruri interesante despre cercetările academicianului Ovidiu Bojor și despre cum se făcea cândva o teză de doctorat, cum veți găsi o multitudine de sfaturi pentru viață, care vă pot ajuta să fiți mai sănătoși, să trăiți mai frumos și mai aproape de natură. Cartea conține și rețete din plante, ceaiuri și medicamente din plante care poartă semnătura inventatorului lor, Ovidiu Bojor, precum și sfaturi pentru o viață spirituală care să vină în ajutor sufletului omenesc.
Ovidiu Bojor este supranuit ”Regele / Împăratul Plantelor”, ”Patriarhul Plantelor”, ”Magician al naturii”, ”Omul munților”, ”Părintele fitoterapiei în România”. Presa și oamenii de rând l-au botezat tocmai pentru că, prin aceste apelative, au dorit să exprime admirația pe care i-o poartă pentru munca de-o viață pe care a făcut-o spre ajutorul oamenilor și spre creșterea și prestigiul României. Nu întâmplător, poate, destinul i-a orânduit să se nască sub privirile maiestuoase ale ”Scaunului Domnului”, la Reghin, un vârf de munte care arată ca un scaun rezervat lui Dumnezeu.
Ovidiu Bojor a cucerit vârfurile: de la vârfurile din Reghin la cele din Himalaya, de la vârfurile fizice la cele..cucerite simbolic, precum recunoașterea științifică a puterii vindecătoare a plantelor, recunoașterea științifică a forței vindecătoare ascunse în natură și recunoașterea existenței ființei umane ca un întreg făcut din suflet, spirit și trup... Despre toate acestea și despre multe altele veți citi în această carte, care își propune să aducă în atenția dumnevoastră ”modelul Ovidiu Bojor”, modelul de viață, modelul de iubire, modelul de dăruire în această viață, precum și modelul de cumpătare, care poate duce la succes și la longevitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu