Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 noiembrie 2013



Atingerea diafană a unui nou început




”Aceasta este o invatatura-cheie, un mesaj dintre cele mai importante.
Bunatatea Universului este infinita.
Atunci cand ceva "arata ca si cum" s-ar epuiza, nu te agita.
Aceasta, sau altceva mai bun, este pe drum.
Suficienta este ordinea naturala a lucrurilor.
Binele nu se epuizeaza niciodata - desi isi poate schimba forma.
Ai inteles ultima parte a acestui mesaj?”(Neale Donald Walsh – traducere Editura For You)

Iată ce mesaj frumos; ”cand ceva arată ca și cum s-ar epuiza, nu te agita. Aceasta sau altceva mai bun este pe drum”! În aceste cuvinte simple se ascunde o metodă psihologică, o cale care ne poate ajuta să vedem în lucrurile ”epuizate”, precum sfarșitul unui ceva, a unei relații, a unei situații, în respingere, în pierdere, fie ea o pierdere în dragoste sau una de orice altă natură, atingerea diafană a unui alt început. Ne simțim blocați și îmbrățișăm fără discernămant lamentările minții, durerea, însingurarea și neliniștea în fața unei situații ”epuizate” doar pentru că privim cu fața întoarsă către porțile închise. Viața are întotdeauna porțile larg deschise, dar mintea privește obsesiv - și asta întotdeauna – spre locul prin care nu se mai poate merge. Mintea privește barajul, buturuga sau ”drobul cu sare” și nu vrea să accepte că s-ar putea ca și-n baraj să fie ascunsă ”frumusețea și binecuvantarea Binelui”.
Mintea trebuie antrenată să-și amintească întotdeauna că Răul s-ar putea să fie, uneori, o altă formă pe care o ia Binele. Al doilea pas pe care mintea îl poate face către libertate și seninătate în fața unei situații ”epuizate” ar fi ca ea să privească spre ceea ce i se deschide atunci cand altceva se închide, spre posibilități și nu spre pierderi, spre viitor și nu spre trecut...
Toate cărările duc spre Bine, asta-i esența! Cheia e să să speri și să -ți amintești că-i o singură ușă închisă și o sută deschise; lasă calea blocată în urmă și mergi tot înainte, cu fața către soare. Soarele interior strălucește și noaptea atunci cand mintea are bunăvoința să ...privească cu discernămant și, mai ales, clar, clar!

Un comentariu:

  1. In general, las lucrurile sa curga, chiar si pe cele care uneori DOR. Singura CERTITUDINE ramane Hristos si, numai cu El toate le pot. El imi deschide usile spre folos. Sunt convinsa ca acest Dar il face tuturor. Mai CRED ca nici o legatura nu se rupe, nu se epuizeaza, doar functioneaza altfel, poate fi spus si... pe alte lungimi de unda.
    Daca doua suflete vibreaza foarte aproape... la fel in forul lor interior, nimic nu poate schimba asta.

    RăspundețiȘtergere

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...