Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 aprilie 2015

Atena Neacşu - un exemplu despre sacrificiu, iubire şi iertare


Astăzi, la Spitalul Dimitrie Gerota din Bucureşti, o veche şi dragă prietenă, doctoriţa Atena Neacşu, urmează să aibă o intervenţie chirurgicală complexă. Va fi operată de către un doctor excepţional, Laurenţiu Beluşică, împreună cu o echipă chirugicală de excepţie, cum mi-a spus Atena. Nădăjduiesc că oamenii minunaţi şi bunul Dumnezeu vor veghea ca acest moment din săptămâna Patimilor să se încheie într-un mod fericit.

Poate vă întrebaţi cum de scriu eu despre un asemenea moment şi ce o avea în el spiritual? Ei, bine, nimic mai spiritual n-ar putea fi decât povestea doctoriţei Atena Neacşu, pe care am cunoscut-o în urmă cu mai bine de 15 ani. Este medic la origini, dar între timp s-a specializat în parapsihologie la unul dintre cele mai mari şi unice insitite de parapsihologie din Rusia, unde sunt acceptaţi ca studenţi aceia care au adevărate capacităţi psi. Când am cunsocut-o, lucram la ziarul Naţional şi aveam eu însămi unele probleme de sănătate. Am făcut câteva şedinţe cu Atena la vremea aceea şi ne-am cunoscut mai bine, chiar ne-am împrietenit. Avea rezultate de execepţie în boli pe care nu le trata nimeni, cum ar fi cancerul de plămâni. Cancer de plămâni vindecat, m-am întrebat atunci? Şi, da, ea avea asemenea rezultate uluitoare. Nu erau rezultate pe vorbe, ci lucra şi lucrează, încă, pe investigaţii medicale înainte de tratamentul ei şi după el. De atunci Atena a tratat nenumărate persoane, cu unele dintre cele mai grave suferinţe posibile. A tratatat nenumăraţi politicieni, vedete, între care Aurelian Temişan şi Rică Răducanu - aceste două nume pot fi spuse, cum mi-a confirmat chiar Atena.




Vă veţi întreba: cum se poate ca o persoană dotată cu asemenea capacităţi să ajungă la operaţie, la un spital, aşa cum este astăzi? Ei, bine, Atena a fost călcată pe trecerea de pietoni - unde era şi semafor, verde atunci - de către un tânăr. Acum este la a patra intervenţie chirugicală după acel accident, care s-a petrecut în urmă cu vreo 14 ani. Am întrebat-o dacă a avut proces cu acel bărbat, iar răspunsul ei a fost: eu nu-i fac rău nimănui. Nu l-a dat în judecată pe bărbat, a luat totul aşa cum ne spune Hristos. Ca pe-o cruce care trebuie dusă. A întors şi obrazul celălalt. În acest timp, ea a continuat să-i trateze pe alţii. Vindecătorii nu se pot vindeca pe ei înşişi, spune Atena, dar Dumnzeu, care lucreză prin ei, poate vindeca. Sfântul Francisc de Assisi era bolnav complet, dar vindeca lumea din jurul său. El a spus: eu sunt bolnav pentru ca voi s ştiţi că nu eu vindec, ci Dumnezeu vindecă prin mine. Iată ce lecţie mare de viaţă în săptămâna aceasta a Patimilor Mântuitorului. Atena pătimeşte cu înţelepciune, cu acceptare deplină, aşa cum scrie...în legea lui Hristos. Dacă această femeie a îngăduit să treacă prin patru intervenţii chirurgicale fără să-i ceară socoteală celui ce i-a greşit, noi ce avem de făcut, oare, cu situaţii de viaţă mai mici, mai nesemnificative, mai puţin importante? Atena e un exemplu viu despre ce înseamnă acceptarea voinţei divine şi a destinului, despre ce înseamnă dăruirea şi dragostea, acceptarea şi pătimirea conştientă. M-a impresionat profund această atitudine cristică, această demonstraţie de iubire, care s-a revelat prin suferinţă extremă şi sacrificiu. Dacă astfel de oameni există, nu suntem pierduţi, dacă oameni ca Atena există, mai avem o speranţă... S-o privim şi să examinăm conştiinţa noastră. Ce n-am iertat, oare? Ce am crezut că e atât de grav şi de rău încât nu poate fi iubit? Să privim către bioterapeutul Atena Neacşu şi să acceptăm că...putem iubi şi putem ierta, iar în această săptămână e momentul să iubim şi să iertăm. 

7 comentarii:

  1. Dumnezeu s-o ajute, iar medicului sa-i calauzeasca mana Ingerul Lui. Iubirea cuprinde din toate partile, nu are nevoie de motive.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc mult pentru comentariul tău, Gabriela! Doamne ajută, sper să fie bine şi sper să ne luăm şi noi lecţiile de care avem nevoie din experineţele altor oameni. Te îmbrăţişez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos a inviat! Fie ca, si inimile noastre sa se umple de Lumina Sfintei Invieri!
    M-am mai gandit..., Atena este mai bine? Cu toata Dragostea, o imbratisare primavarateca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa persoane mai rar. Bravo ei ca are modul acesta de gandire. Daca ar fi mai multe persoane ca ea, lumea ar fi un loc mai bun. Doamne ajuta sa se faca bine !

    RăspundețiȘtergere
  5. as dori sa stiu cat de bine este acum doamna Atena si de ce nu ....sa o imbratisez si sa o si cunosc.....ma puteti ajuta??????????

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua, stiti cumva daca dna dr Atena Neacsu este mai bine si poate sa primeasca pacienti? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multe multumiri doamnei doctor Atena Neacsu. Cu ajutorul d-nei doctor am primit inca o sansa in viata. Am reusit ca intr-un an de zile sa scap de multiple metastastaze care nu aveau punct de pornire si pentru care medicina clasica nu avea remediu. Cu multa consideratie Ioan Vulcu

    RăspundețiȘtergere

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...