Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 ianuarie 2012

Cel ce nu te iubește!

Iată o temă pe care vă invit s-o analizați;
”De ce nu te iubește un om?”
De ce nu te iubește un om pe care-l iubești?
Oare nu ești destul de bun? N-ai destui bani? Îi ești inferior? N-ai ochi frumoși?
N-ai talia standard? Ce-ți lipsește, te întrebi cînd nu ești iubit? Ce ar trebui să ai pentru ca celălalt să te iubească?
Oamenii care au trecut ...mai consistent prin viață au putut observa că poți să ai și o scară care duce la cer, căci cel ce nu te iubește va găsi că n-ai scăunel, or va găsi mai pe gustul său scările de argint, în locul celor de aur, pe care tu le-ai imaginat.
Atunci, de ce nu ești iubit, orice ai face?
De unde vine lipsa iubirii, fie în tine, fie în celălalt?

Răspunsul meu este acesta;
”Lipsa de iubire este consecința focalizării negative a minții”!
Adică, cel ce nu iubește vede, observă, se concentrează, se focalizează asupra părților care nu-i plac la tine, la relația cu tine. Lipsa de iubire echivalează și cu incapacitatea de a...aprecia. Cu incapacitatea de a vedea părțile bune.
Asupra incapacităților afective și mentale ale altora noi nu avem nici un control. Tocmai din pricina asta, oricât de buni am fi, nu vom fi niciodată iubiți de cineva incapabil să ne aprecieze și să să ne vadă părțile frumoase.
Nu-i vina noastră când nu suntem iubiți. Lipsa de iubire este problema celui care nu iubește.
Din nefericire, când ne focalizăm asupra neiubirii cuiva, sfârșim prin a ne focaliza negativ, la rândul nostru și a ne pierde iubirea de sine.
Cea mai bună decizie pe care o putem lua dacă avem de-a face cu o iubire fără speranță, cu o respingere în dragoste sau cu sentimentul că nu suntem iubiți este...acceptarea situației și concentrarea noastră mentală asupra lucrurilor plăcute, frumoase, a relațiilor hrănitoare și a bucuriei. Pe măsură ce ne vom gândi mai puțin la un subiect, el va părăsi conștiința noastră(asta-i valabil cu toate subiectele, fie ele legate de iubire sau altceva). Pe măsură ce ne gîndim mai puțin la lipsa iubirii, dar ne concentrăm asupra iubirii prezente în viața noastră în forme simple, plăcute, iubirea de sine și capacitatea noastră de a iubi vor crește și ne vor dărui în cele din urmă iubirea pe care o visăm.
Suferința arată că cel ce nu te iubește ești tu însuți; adică, ai căzut în capcana lipsei de iubire a cuiva,ți-ai lăsat gîndurile să urmărească iubirea absentă, ai fost concentrat asupra lipsei, a nefericirii, a durerii și a pierderii, iar asta...aduce suferință.
Să accepți că nu ești iubit înseamnă să accepți că celălalt nu poate să te iubească, atât. E problema lui, las-o la el, bucură-te dacă tu iubești, căci asta-i tot ce contează; să fii capabil tu de iubire!

5 comentarii:

 1. Rezonez perfect cu fiecare cuvant pe care l-ati scris,felicitari!:)o mare parte din viata mea am fost ferm convinsa ca cei care nu ma iubesc,nu imi merita iubirea sub nici o forma,insa de ceva timp ma simt complet schimbata,simt ce inseamna sa iubesti neconditionat!Am iesit din iluzia conditionarii,si e minunat pentru ca in sfarsit ma simt libera:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Draga Maria,excelent blog,multumesc din inima pt tot ce scrii,mi-ai raspuns la multe intrebari care mi-au chinuit sufletul!
  Sper sa continui postarile,sunt un balsam pt multi pelerini pe acest pamant.
  Cu mult drag,
  Amael

  RăspundețiȘtergere
 3. Esti o visatoare!
  Orice reactie are un fond, iar cele negative sunt din ceva ce nemultumeste.
  Sfatul tau e simplu si incearca sa ajute cei ce cad in depresie si nu mai au incredere in ei. Invata-i sa lupte nu sa se consoleze!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Într-adevăr, sfatul este simplu... dar nu cred că este destinat în mod obligatoriu celor ce cad în depresie și celor ce nu mai au încredere în ei.
   Mesajul pe care l-am primit eu a fost unul destul de sugestiv, și anume, că iubirea nu poate fi cerșită. De ce să lupți pentru o iubire care nu îți este împărtășită?

   Ștergere

Conferință de execepție: ”Praguri ale lumii noastre și praguri ale lumii de dincolo”

Vă așteptăm joi, 28 iunie.a.c, la orele 18,30, la Sala Dalles din București( lângă Hotel Intercontinental), la o nouă conferință moderată...